Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 327
Primeira ... 123456789 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Canna starch: properties, processing and utilization Thai Agricultural
Sriroth, K.; Piyachowman, K.; Oates, C.G..
Palavras-chave: Cassava; Utilization.
Ano: 2001 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/4803
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Características sociais dos produtores rurais de mandioca do assentamento Casa Branca no município de Cristalina - GO. Infoteca-e
BELCHIOR, E. B.; LÔBO, C. F.; SOUZA, M. A. de; ARAUJO, A. K. S.; SOUSA, T. C. R. de.
bitstream/CPAC-2010/31499/1/doc-271.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Rural settlement.; Produtor rural; Mandioca; Manihot esculenta; Assentamento.; Cassava; Family farms..
Ano: 2009 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/664468
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização morfológica de acessos coloridos de mandioca. Infoteca-e
VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; SILVA, M. S..
O objetivo do trabalho foi caracterizar acessos de mandioca com coloração da polpa da raiz branca, creme, amarela e rosada, por meio de descritores morfológicos. O experimento foi conduzido entre 2006 e 2007, em área experimental da Embrapa Cerrados. Foram avaliados,por meio de 33 descritores morfológicos, 16 acessos de mandioca mantidos no Banco Regional de Germoplasma de Mandioca do Cerrado (BGMC), sendo 1 acesso com coloração da polpa da raiz branca, 2 com coloração da polpa da raiz creme, 4 com coloração da polpa da raiz rosada e 9 com coloração da polpa da raiz amarela. Entre os 33 caracteres qualitativos avaliados, 27 (82 %) apresentaram variabilidade, o que revela a existência de ampla divergência morfológica e a eficiência desses marcadores na...
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Melhoramento genético.; Cerrado; Mandioca; Manihot esculenta; Recurso genético; Variação genética.; Cassava; Genetic resources; Genetic variation; Plant breeding.
Ano: 2009 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/659443
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Caracterização morfológica do banco ativo de germoplasma de mandioca da Embrapa Cerrados. Infoteca-e
VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; FALEIRO, F. G.; FUKUDA, W. M. G.; JUNQUEIRA, N. T. V..
bitstream/CPAC-2009/26792/1/p2005_04.pdf
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Germoplasma; Manihot Esculenta; Mandioca; Melhoramento Genético Vegetal; Variação Genética.; Germplasm; Genetic variation; Cassava; Plant breeding..
Ano: 2006 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/569415
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava and fruit crops research guidelines in Brazil. Infoteca-e
CUNHA, M. A. P..
National agricultural research system; National research programs; Pineapple; Banana; Citrus; Mango; Cassava; Diffusion of technology; Statistics and economy; Information and documentation; EMBRAPA-CNPMF and the extension service; EMBRAPA-CNPMF and the University; Research results.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasilian Cooperation for Cassava.; Agriculture; Cassava; Fruit crops; Research..
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/637991
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava brown streak virus e Ugandan cassava brown streak virus, agentes causais da Doença das Estrias Marrons da Mandioca ('Cassava brown streak disease', CBSD). Infoteca-e
MEISSNER FILHO, P. E.; ANDRADE, E. C. de; BARBOSA, F. F. L..
bitstream/item/171103/1/DOC-221-PauloErnesto-Ainfo-V2.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mandioca; Doença de planta; Cassava.
Ano: 2017 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1083031
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava Commercialization in Mozambique AgEcon
Donovan, Cynthia; Haggblade, Steven; Salegua, Venancio Alexandre; Cuambe, Constantino; Mudema, Joao; Tomo, Alda.
Cassava supplies roughly 30% of all calories consumed in Mozambique, making it the country’s most important food security crop. Over the past several decades, growing urbanization and shifting demand patterns have led to growing opportunities for cassava processing and commercialization. This paper examines the commercial dynamics in Mozambique’s cassava value chain as well as the food security implications of growing cassava commercialization.
Tipo: Technical Report Palavras-chave: Mozambique; Cassava; Food Security and Poverty.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/120744
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava germplasm bank. Infoteca-e
FUKUDA, W. M. G.; SANTOS, V. da S..
The cassava plant is native to Brazil, where have already been catalogued more than 4000 accessions. This wide genetic diversity has been kept in working collections and in active germplasm banks spread over the country. This diversity is mostly represented by traditional varieties selected by nature or farmers.
Tipo: Folders Palavras-chave: Germoplasm; Cassava.
Ano: 2007 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/653207
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava industry in Thailand: The status of technology and utilization Thai Agricultural
Sriroth, K..
Palavras-chave: Cassava; Industry; Thailand; Status; Technology; Utilization.
Ano: 1996 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/4850
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava starch extraction effluent treatment in a one phase tubular horizontal pilot reactor with support medium REA
Kuczman,Osvaldo; Tavares,Maria H. F.; Gomes,Simone D.; Guedes,Luciana P. C.; Grisotti,Geovane.
The cassava starch industries generate a large volume of wastewater effluent that, stabilized in ponds, wastes its biogas energy and pollutes the atmosphere. To contribute with the reversion of this reality, this manipueira treatment research was developed in one phase anaerobic horizontal pilot reactor with support medium in bamboo pieces. The reactor was excavated into the ground and sealed with geomembrane in HDPE, having a volume equal to 33.6 m³ and continuous feeding by gravity. The stability indicators were pH, volatile acidity/total alkalinity ratio and biogas production. The statistical analyses were performed by a completely randomized design, with answers submitted to multivariate analysis. The organical loads in COD were 0.556; 0.670; 0.678 and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Biodigester; Biogas; Anaerobic digestion; Cassava; Cassava wastewater.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162014000600021
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava starch granule structure – function properties: influence of time and conditions at harvest on four cultivars of cassava starch Thai Agricultural
Sriroth, K.; Santisopasri, V.; Petchalanuwat, C.; Kurotjanawong, K.; Piyachomkwan, K.; Oates, C.G..
Palavras-chave: Cassava; Granule; Starch; Influence.
Ano: 1999 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/4823
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cassava starch technology: The Thai experience Thai Agricultural
Sriroth, K.; Piyachomkwan, K.; Wanlapatit, S.; Oates, C.G..
Palavras-chave: Cassava; Starch; Technology.
Ano: 2000 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/4814
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization of chestnut (Castanea sativa, mill) starch for industrial utilization BABT
Demiate,Ivo Mottin; Oetterer,Marília; Wosiacki,Gilvan.
Studies were conducted to characterize the chestnut and its starch. Chemical composition of the chestnuts showed high level of starch. Moisture level in the raw nuts was around 50g/100g in wet basis and starch content, around 80g/100g in dry basis; other nut flour components were protein (5.58 g/100g), lipid (5.39 g/100g), crude fiber (2.34 g/100g) and ash (2.14 g/100g). Starch fraction was chemically characterized in order to identify the granule quality as compared with those of cassava and corn. This fraction showed more lipids and proteins than the other starches. Chestnut starch granules showed peculiar shape, smaller than the control starches and low amount of damaged units. Chemical composition concerning amylose : amylopectin ratio was intermediate...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Castanea sativa; Starch; Granules; Pastes; Sweet Chestnut; Cassava.
Ano: 2001 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132001000100010
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Coleção de cultivares acidófilas de mandioca do CPATU. Infoteca-e
ALBUQUERQUE, M. de; CARDOSO, E. M. R..
bitstream/item/50150/1/DOCUMENTOS-3-CPATU.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Colecao; Cultivar acidofila; Classificao; Avaliacao; Teor de amido; Belem; Pará; Brasil; Collection; Variety; Starch teor; Yield.; Mandioca; Manihot Esculenta; Produtividade.; Amazonia; Classification.; Cassava.
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/382452
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Coleção de espécies Embrapa Mandioca e Fruticultura. Infoteca-e
O gênero Manihot possui aproximadamente 100 espécies e o Brasil, onde cerca de 80% das espécies ocorrem, é considerado o maior centro de diversidade do gênero. As espécies silvestres de Manihot são importantes reservatórios de alelos de interesse a serem transferidos para as espécies cultivadas, visando o desenvolvimento de variedades melhoradas que sejam mais resistentes a fatores bióticos e abióticos e que expressem maior produtividade.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Banco de germplama; Mandioca; Produção vegetal; Cassava; Breeding.
Ano: 2014 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/988568
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Commercial Dynamics in Zambia’s Cassava Value Chain AgEcon
Haggblade, Steven; Nyembe, Misheck.
Cassava production has grown rapidly in Zambia since the early 1990’s. Available evidence suggests that volumes of traded cassava have been increasing roughly twice as fast as production. Yet this cassava production boom could stall unless commercial markets for it develop. To help accelerate commercial development of cassava and cassava-based products at the national level, Zambia’s Agricultural Consultative Forum (ACF) initiated an Acceleration of Cassava Utilization (ACU) Task Force, beginning in August 2005. At a regional level, efforts such as the Cassava Transformation in Southern Africa (CATISA) project aim to complement national efforts and help facilitate regional spillovers, so that new products, new technologies or new lessons can help to...
Tipo: Report Palavras-chave: Food security; Policy; Zambia; Africa; Cassava; Agribusiness; Crop Production/Industries; Q18.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/54491
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparacao de metodos de producao de esporos de Beauveria bassiana, Metarhizium anisopliae e Sporothrix insectorum. Infoteca-e
NAME, K. P. O.; LEITE, A. F. G.; ALVES, R. T.; OLIVEIRA, M. A. S.; FIALHO, J. de F.; FARIA, M. R. de; FARIAS, A. R. N..
bitstream/CPAC-2009/24392/1/p2003_38.pdf
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Production; Pests of plants.; Controle Biológico; Fungo; Mandioca; Produção; Praga de Planta; Vatiga Illudens.; Fungi.; Biological control; Cassava.
Ano: 2004 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/567669
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
COMPARING INOCULATION METHODS TO EVALUATE THE GROWTH OF Xanthomonas axonopodis pv. manihotis ON CASSAVA PLANTS Acta biol.Colomb.
MUÑOZ BODNAR,Alejandra; CRUZ GÓMEZ,Leidy Mariel; BERNAL,Adriana; SZUREK,Boris; LÓPEZ CARRASCAL,Camilo Ernesto.
Xanthomonas axonopodis pv. manihotis (Xam) is the causal agent of cassava bacterial blight (CBB), a major disease for cassava crops in South America and Africa. Until now the development of the disease is measured via AUDPC (Area Under Disease Progress Curve) but no reliable quantitative methods are available probably due to high variability of bacterial growth in planta. To establish an accurate method for bacterial quantification during the course of Xam infection within the host tissues, we analyzed bacterial populations upon stem and leaf-puncturing as well as leaf-clipping of cassava varieties MCOL1522 and SG107-35 challenged with the virulent Xam strain CIO151. Here, we show that the movement of bacteria along the tissues and especially in leaves is...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bacterial growth; Cassava; Inoculation methods.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-548X2015000200005
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparison of varieties and harvesting time on changes in extracted starch from cassava roots Thai Agricultural
Sriroth, K.; Santisopasri, V.; Kurotjanawong, K.; Piyachomkwan, K.; Oates, C.G..
Palavras-chave: Cassava; Starch.
Ano: 1998 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/4836
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comportamento de cultivares de mandioca em fileiras duplas no Município de Caracaraí - Roraima. Infoteca-e
LAMEIRA, O. A..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Cultivares; Brasil; Roraima; Caracarai; Fileira Dupla; Mandioca; Brazil; Cassava; Cultivars.
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/687454
Registros recuperados: 327
Primeira ... 123456789 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional